PODCAST


PODCAST


Overweeg je een cosmetische ingreep? Dan is het een goed idee om eerst naar onze podcast te luisteren. Sietske gaat in gesprek met diverse gasten over de maakbaarheid van het lichaam en het huidige schoonheidsideaal.

In deze aflevering spreken we met Thomas Rietrae van Lassus Tandartsen over cosmetische tandheelkunde. Moet je voor facings je tanden slijpen en kan het bleken van je tanden echt zoveel kwaad? Onze partner voor deze aflevering is Invisalign, de onzichtbare beugel.

Voor het adverteren van cosmetische ingrepen gelden strenge regels. Hoe je als consument onderscheid kunt maken tussen eerlijke en misleidende reclame vertellen we je in deze aflevering. Te gast zijn Fiona Vening van de Stichting Reclame Code en onderzoeker Anne-Mette Hermans voorzitter van de Expertisegroep Cosmetische Ingrepen.

In deze aflevering neemt onze gast plastisch chirurg Müjde Özer ons mee in haar specialisme; gender chirurgie. Ze vertelt ons over de verschillende ingrepen en de sociale impact van vervrouwelijking en vermannelijking.

Wat is schoonheid? Daarover gaan we in gesprek met Aletta de Wit; model én cosmetisch arts en dus dagelijks bezig met esthetiek. Ze vertelt ons wat schoonheid voor haar betekent en verklapt hoe zij haar schoonheid behoudt. Iets met collageen en ademhalen… Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met NutraSkin.

Chirurg en cosmetisch arts Thanya Tha-In onderwijst ons in deze aflevering over alle mogelijke soorten ooglidcorrecties. Onze partner voor deze aflevering is de Bindweefselbar. Check deze DIY video als je last hebt van zwelling onder je ogen na een avondje uit of een fillerbehandeling.

Zijn de verzoeken die plastisch chirurg Klaske Booij en cosmetisch arts Aleid Koppius krijgen realistisch? En hoe zit het met het zelfbeeld van hun cliënten? Een interessant gesprek waarin we onderzoeken waar een verzoek om esthetisch verfraaid te worden vandaan komt.

Voor grote cosmetische ingrepen ga je onder narcose. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je als je onder narcose gaat? Is narcose gevaarlijk? Op die en andere vragen krijgen we antwoord van anesthesioloog Dick Kubbe van Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

Kleine borsten, grote borsten, hangende borsten… We bespreken met plastisch chirurg Roel Fresow alle mogelijke borstcorrecties. Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met Mentor borstimplantaten.

Met cosmetisch artsen Annebeth Kroeskop en Daria Voropai gaan we het in deze aflevering hebben over injectables; botox en fillers. Wat is mooi en wanneer is het te veel? Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met Merz Aesthetics.

Zelfs dermatoloog Robert van der Leest en huidtherapeut Adelien Hiensch gebruiken online een filter. Hoe je in het echte leven een egale huid krijgt, bespreken we in deze aflevering over de huid. Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met emerginC. Krijg 10% korting op het vitamine C serum met de code wiemooiwilzijn.

Bestaat de ideale neus? De chirurgische neuscorrectie is immens populair. We spreken met plastisch chirurg Bart Stubenitsky die niet anders doet dan neuzen verfraaien. Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met Smeck Eyewear.

Als we de berichtgeving in de media moeten geloven zijn fillers gevaarlijk. Of dat echt zo is bespreken we met cosmetisch arts Tom Decates en plastisch chirurg Frank Niessen. Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met Bsure Medical.

Volgens de Bijbel moeten we ons er voor schamen; de schaamstreek. Gelukkig denkt cosmetisch gyneacologe Joke Haartsen daar anders over. We hebben een eerlijk en informatief gesprek over de vagijn. Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met Happy Intim.

De eerste aflevering van deze podcast hebben we gemaakt met plastisch chirurgen Wouter van der Pot en Kalam Ahmed. Waar we altijd al dankbaar gebruik maken van hun kennis en kunde, gaan we in de podcast nog iets dieper in op plastische chirurgie en de veiligheid van ingrepen.
Mooie dingen maak je niet alleen. Dank aan 98C voor de fantastische studio waar we de podcast opnemen, aan Yuno Verse die verantwoordelijk is voor de co-productie en het sublieme geluid van de audio edit en mix en aan Topcast Media voor het uitgeven van de podcast.